EuroSpeleo Forum 2019 – Bulharsko

Ve dnech 25. – 29. 9. se delegace tetínských jeskyňářů ve složení Cimbál a Markéta zúčastnila EuroSpeleo Fora v bulharském Dolním Lozenu.

Zatímco přednášky na českém Speleofóru se dělí podle témat na zajímavé a nezajímavé a přednášející na nudné a strhující, v evropském kontextu se ještě přidává úroveň znalosti anglického jazyka na straně přednášejícího. Takže zatímco zajímavé téma ještě může unést nudného přednášejícího, nudného přednášejícího s nesrozumitelnou angličtinou už rozhodně neunese. Naštěstí takových moc nebylo. Naprosto excelentní byly prezentace objevu a dokumentace nejdelší jeskyně v Jordánsku a prezentace využití jeskyní pro vesmírný výzkum.

V sobotu ráno se konala oslava 90 let bulharské organizované speleologie, čehož jsme vyžili ke zdolání vrchu Polovrak (1182 m n. m.) a návštěvě starého pravoslavného kláštera svatého Spase.

EuroSpeleo Forum je ideální příležitost setkat se s jeskyňáři z celé Evropy v poněkud komornější atmosféře, než nabízí Speleokongres.

A pokud to vyjde, ukážeme na příštím Speleofóru ve Španělsku, jak prezentují Češi.

Abstrakty jednotlivých prezentací najdete na adrese https://esf2019.speleo-bg.org/category/presentations/

Příspěvek byl publikován v rubrice Zahraniční aktivity a jeho autorem je Cimbal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Komentáře nejsou povoleny.